A projektről
A Törökszentmiklós Városi Önkormányzat az Új Széchenyi Terv és a KEOP  Környezet és Energia Operatív Program  költségvetési előirányzatból 129 443 613 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Törökszentmiklóson öt óvoda  (Aranyalma óvoda, Napfény óvoda, Nyitnikék óvoda, Százszorszép óvoda, Tulipánkert óvoda) energetikai felújítására kerül sor.A projekt 85%-os támogatási intenzitású, és a Uniós irányelveknek megfelelően a megújuló energia felhasználását előtérbe helyezve, korszerű és környezetbarát megoldást jelent az érintett intézményekre nézve. Víz-víz rendszerű hőszivattyúval történő fűtésrásegítéssel kombinált variáció kiválasztására kerül sor, melyet az ÉSK Tervezőiroda úgy tervezett meg, hogy az épületek külső, termikus burkának javításával illetve a nyílászárók cseréjével összhangban jelentősen csökkenjen a hőveszteség. Így alacsonyabb fogyasztású, korszerű rendszerek fogják az intézményeket szolgálni, melyek környezetünk hatékonyabb megóvásában is válasz a kor kihívásainak.

A projekt megvalósulása az intézmények fenntartási költségeit is jelentősen csökkenti, így a gazdasági, környezetvédelmi és esztétikai szempontok is teljesülnek.

A projekt során éves szinten megközelítőleg 52,50 tonnával fog csökkenni az üvegházhatású gázok felhasználása, így az energia megtakarítás eléri a 799,20 GJ-t.  

 

Projektazonosító: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0217

A megvalósítás helye: Törökszentmiklós

A megvalósítás tervezett ideje: 2014. június. 25. - 2014. október 20.