Projektről

A Törökszentmiklós Városi Önkormányzat az Új Széchenyi Terv és az Észak – Alföldi Regionális Operatív Programjának keretén belül az európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 189 104 721 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Törökszentmiklóson a Kossuth Lajos út teljes szakaszán a Szolnoki úttól a Jókai útig új kerékpárút, illetve bizonyos szakaszokon kerékpár-gyalog út épül, valamint a Jókai úttól a Vásárhelyi Pál útig vezető, meglévő kerékpárút felújításra kerül.

A projekt átlagosan 90%-os támogatási intenzitású, és a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel konzorciumban valósul meg.

A pályázat nem kizárólag a kerékpárút megépítésére teremt lehetőséget, hanem a létesülés mentén több közintézménynél újabb kerékpár tárolók elhelyezésére, valamint egy a város teljes lakosságára kiterjedő szemléletformáló program lebonyolítását is, melynek lényege a kerékpározás népszerűsítése, valamint a biztonságosabb kerékpáros közlekedés elsajátítása.

A projekt megvalósulása nem csak a város infrastrukturális helyzetét javítja, hanem a nagyban hozzájárul a közlekedésbiztonsághoz. A projekt eredményeként várhatóan jelentősen csökkennek a kerékpáros balesetek Törökszentmiklóson.

A projekt során megközelítőleg 3,7 km kerékpárút, közös kerékpáros gyalogút épül.

 

Projektazonosító: ÉAOP-3.1.3/A-11-2011-0012

A megvalósítás helye: Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135.

A megvalósítás tervezett ideje: 2013. október 01.-2014. október 31.