2015 | 11 | 30.

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat

 

 

záró Sajtóközlemény          

Antiszegregáció hatékonyabban – társadalmi szükségletek, törelvések, megvalósítások

 

A Törökszentmiklós Városi Önkormányzat az Új Széchenyi Terv és a Társadalmi Megújulás Operatív Programjának keretén belül az európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 134 976 694 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Törökszentmiklóson olyan közösségi beavatkozás indult el, melynek alapvető célja a helyi szegregátumokban élő családok életminőségének javítása.

A projekt 100%-os támogatási intenzitású, és a Türr István Képző és Kutató Intézettel, valamint a Magyar Vöröskereszt Jász – Nagykun – Szolnok Megyei Szervezetével konzorciumban valósult meg.

E projekt keretein belül egy olyan átfogó program valósult meg, melynek részét képezte az oktatás, a készség- és képességfejlesztés, életviteli tanácsadás és életviteli módszerek elsajátítása, társadalmi beilleszkedés segítése, ill. a munkaerő-piaci pozíciók javulása (képzettség és munkahelyteremtés).

A szociális és egészségügyi szolgáltatások kialakítása és továbbfejlesztése lehetőséget nyújt a szegregátumban élők öngondoskodásának, önfoglalkoztatási alapjainak megteremtésére. Olyan típusú szociális szolgáltató központ a Csillagház – Cserhajban, ami a szegregátum teljes lakosságára vonatkozó közösségépítést végez. Kiegészítő tevékenységként bevezettük a Csillag Szolgáltató Pontot, ami a legfontosabb szolgáltatások közvetlen elérését biztosítja a szegregátum területén belül.

 

Projektazonosító: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0046

A megvalósítás helye: Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135.

A megvalósítás tervezett ideje: 2013. december 01.-2015. november 30.

 

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat
5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135.

E-mail: hivatal@torokszentmiklos.hu

Honlap: www.torokszentmiklos.hu