Helyi hírek

Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. július 9-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Semmelweis Nap
Köszöntöttük az egészségügyben dolgozókat A humán szférának kialakult ünnepei vannak. Közöttük 2011 óta a Semmelweis napot ünneplő egészségügyi dolgozók vallhatják magukénak július 1-ét. Az Ipolyi Közművelődési Központban Semmelweis Ignácról emlékezett meg Boda Mónika vezető-asszisztens majd Dr. Lukács Zsuzsanna igazgató főorvos Markót Imre polgármesterrel közösen adták át azon dolgozóknak az elismerést, akiket a munkatársi közösség méltónak talált erre.
A Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja
A Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából, Péter Pál napján, az aratás betakarítási mezőgazdasági munkák kezdetén Törökszentmiklós Városi Önkormányzat kegyeleti megemlékezést tartott. Bihari József képviselő  saját versét mondta el, amely először a Magyar Kultúra Napja ünnepén a Város Dala ősbemutatóján hangzott el. 
Polgármesteri Hivatal működése
A veszélyhelyzet visszavonása után a Polgármesteri Hivatal működése is visszaállt a régi rendjébe. A személyes ügyintézés nem áll már korlátozás alatt. A Hivatal ügyfélfogádási időben szabadon látogatható. A korábban megszokott módon, a hátsó bejárat felől is megközelíthető.
Méhészek értesítése szúnyoggyérítésről
Ezúton értesítjük a város lakosságát, hogy az Önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
Zenélő Magyarország
Zenélő Magyarország címmel három napos szabadtéri koncertsorozatot rendez Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara 2020. június 26 – 28. között.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy 2020. július 1-én (szerdán) a NAV ügyfélfogadása szünetel, mivel a Polgármesteri Hivatal a Köztisztviselők Napja alkalmából zárva tart!
Városi Pedagógus Nap
Június 22-én a Városháza Dísztermében tartott városi pedagógus nap kiváló alkalom volt arra, hogy megköszönjük az óvónők, tanítók, tanárok fáradozásait.   Idén mindenre rányomta bélyegét a koronavírus. A városvezetés mégis úgy gondolta, hogy köszönetet kell mondania a városban dolgozó pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak és a PED szakszolgálat dolgozóinak, hiszen Ők azok, akik nevelnek, figyelemmel kísérik a diákok fejlődését, oltják tudásszomjukat, kiaknázzák képességeiket, formálják személyiségüket, felkészítve őket az életre. Ebben a járvány időszakban, amikor az óvodák, iskolák bezártak egy újabb kihívással kellett megbirkózniuk, óvónőknek, tanároknak, gyerekeknek és a szüleiknek egyaránt. Megnyíltak a virtuális csoport szobák, osztálytermek és így folyatták tovább a munkát: nevelést, tanítást, tehetséggondozást - online - a digitális oktatás keretében.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. június 25-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendes ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Veszélyhelyzet visszavonása
2020. június 18. napjától hatályba lépett a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló 282/2020. (VI.17.) Korm. rendelet, és emelett számos más ehhez kapcsolódó komrányrendeletek, melyek az életünket újraszabályozzák. Két dolog fontos, ami mindannyiunkra vonatkozik: - a jogszabály a továbbiakban nem tartalmaznak az élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra életkorhoz kötött vásárlási időkorlátokat, így elmondható, hogy azok mától megszűntek. - ugyanakkor tömegközlekedési eszközön történő utazás alkalmával és az üzletekben történő vásárlás során a maszk használata továbbra is kötelező marad.