TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola és Óvoda

2009-02-18 21:34

Cím: 5200 Törökszentmiklós Almásy u. 1.
E-mail cím: tmbercsenyi@gmail.com
Telefon: 56/390-002, 390-137

Web: www.bercsenyi.com

Óvoda: Ipolyi Arnold tér 2.
Általános Iskola: Petőfi út 52.


Kocsis Erzsébet
Igazgató

 

 

A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda a jelenlegi keretek között 2012 óta működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában. Történetének kezdete óta az óvod, iskola jelentős szerepet játszanak városunk szellemi életében.

Az Egri Főegyházmegyei Hatóság 2010-ben újraindította a katolikus oktatást, ekkor kapta az általános iskola a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola nevet. 2011. szeptember 1-től a Bercsényi Miklós Gimnázium és Kollégiummal karöltve az Egri Főegyházmegye többcélú, közös igazgatású közoktatási intézményt hozott létre, a gimnáziumhoz és a kollégiumhoz csatlakozott tagintézményként a Szent Kristóf Katolikus Óvoda. Az Óvoda a katolikus nevelés legalsó láncszeme, ahol felvállalják, hogy megalapozzák a katolikus hitet, és a vallásos élet felé irányítják a gyermekeket. Vallják, hogy óvodájuk „vezetője” Jézus, aki segít ebben a munkában. 2012. augusztus 31-től újabb átszervezés történt, a katolikus általános iskola beolvadt az intézménybe. Az intézmények pedagógiai programjai már az egyesítés előtt is nagyon egybecsengtek, mivel az óvoda is, az általános iskola is kiemelten kezelte a természettudományokat.

 

A gimnázium az elmúlt két évben indította a természettudományi tagozatot. Így a tanulók útja az óvodától az érettségiig egy intézmény keretein belül vezet. Céluk, hogy tanítványaikat a keresztény értékek, nemzeti kultúránk, hagyományaink iránt elkötelezett, felelősségteljes fiatalokká neveljék. Az iskola honlapját böngészve szabadidős tevékenységeik széles skálájáról is képet kap a látogató, megnézheti a Bercsényi Tv adásait is. Büszkék eredményeikre, hiszen kiváló szakemberek kerültek ki az iskola padjaiból, akik közül többen visszatértek az egykori alma materbe, s oktatják a helyi és a környező településekről bejáró vagy kollégiumban lakó tanulókat.