TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Karcagi SZC Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola

2009-02-18 21:32

Intézményvezető: Kálmán Andrea

Cím: 5200 Törökszentmiklós Almásy út 51.
E-mail cím: labassy.janos@gmail.com

Honlap: http://labassy.hu/

TEL: 06(56) 390-279,394-338

12. mellék titkárság

13. mellék igazgatóság

 

1976-ban vehette birtokba az akkor négy tantermes iskolaépületet az intézmény. Dinamikus, töretlen fejlődésüket mutatja, hogy mára már 12 tanteremmel, 15 tanműhellyel, számítástechnikai szaktermekkel, kondicionáló teremmel, könyvtárral és kiszolgáló helységekkel rendelkeznek.

Az első időszakban csak szakmunkásképzéssel foglalkoztak, mára széles körű szakképzést folytatnak a 14 - 20 éves városi és vonzáskörzeti fiatalok, illetve gazdálkodó szervezetek, a társadalmi szféra igényeihez igazódva.

 

1998-ban beindították a szakmunkás célú szakközépiskolai képzést, s az eltelt időszakban számos tanuló jutott be pontszáma alapján felsőfokú oktatási intézményekbe.

A kisipari termelés, az önállóságra törekvés lehetősége és igénye megköveteli a középkádereket. Ennek elengedhetetlen velejárója, hogy a szakmunkásképzőt végzettek érettségivel is rendelkezzenek. A középfokú műveltség megszerzését szolgálja az 1996. szeptember 1-jétől beindult a dolgozók 3 éves szakközépiskolája 2 éves általános szakközép nappali tagozata, melyen 2001. szeptember 1-jétől 3 éves az oktatás időtartama. Ugyanekkor elkezdték a dolgozók 3 éves esti szakközépiskolai képzése keretében is az oktatást. Ezzel a végzett szakmunkástanulók valós igényein segítettek.

Érettségizett fiatalok számára is lehetőség van az iskolában 2 éves nappali tagozatos szakképzésre.

Az Iskola a felnőtt szakmunkásképzésre is nyitott. Éveken keresztül a vállalatok, szövetkezetek igényeit igyekeztek kielégíteni, ma a társadalom igényeihez kapcsolódó átképző tanfolyamok lebonyolításában vannak partnerek.

Nevelőtestületet a sokoldalúság, szakértelem, nagy felkészültség, több éves tapasztalat és a hivatástudat jellemzi. Mindent megtesznek azért, hogy a felvett tanulók iskolájukat második otthonuknak tekintsék, megszerezzék azt a tudást, amelyet a nagybetűs életben bizton alkalmazhatnak, olyan alapokat kapjanak, amire nyugodtan alapozhatnak. Ennek eredményeként, az iskola tanulói évről évre részt vesznek különféle versenyeken, ahol a megmérettetéseket siker koronázza. Évente 3-4 tanuló a Szakma Kiváló Tanulója országos fordulójáról szakmunkás bizonyítvánnyal tér haza. Tantárgyi tanulmányi versenyeken is évente több dobogós helyezésnek (megyei, országos) örvendhenek tanulóikkal együtt.

Az 1996/97. tanévet már úgy indították, hogy megoldódott az angol nyelvoktatás problémája is, így a német nyelv mellett angol nyelv tanulására is lehetőség van.

A számítástechnika ismerete ma már egyre nélkülözhetetlenebb. Ezért három számítástechnikai szaktantermet alakítottak ki, ahol Windows NT hálózat került kiépítésre 44 férőhellyel, IBM kompatibilis gépekkel. Ugyanerre a hálózatra van kapcsolva még 57 munkaállomás, melyet oktatóik, ügyviteli dolgozóik használhatnak.

Tanulóik önképzését szolgálja iskolai könyvtáruk, ahol a szakmai könyveken túlmenően a modern irodalmi alkotások is megtalálhatók.