TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Európai Mobilitási Hét kreatív pályázat - A Vasút Európai Éve 2021

2021-04-30 10:00

 

Idén a vasúti közlekedés előnyeit hívatott bemutatni a pályázat, hiszen a vasút az egyik legfenntarthatóbb és legbiztonságosabb közlekedési mód. A magyar vasút fennállásának története 175 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ugyancsak ennyi idős a Párizs és Brüsszel közötti első vasúti összeköttetés kiépítése.  Nemzetközi színtéren a francia gyorsvasút 40., a német gyorsvasút 30. születésnapjáról is megemlékeznek az államok. Ezért 2021. év a Vasút Európai Éve az Európai Unióban.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ennek jegyében meghirdetik az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2021. július 15-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

 

Alkotói kategóriák: rajz, szabadon választott kreatív alkotás, fotó.  Pályázók lehetnek: óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek is. A nevezési kategóriában külön díjazzák a csoportok legjobbjait: óvodás, iskolás, felnőtt korcsoport továbbá a családi alkotások kategóriában.

 

A pályázattal kapcsolatos tájékoztató elérhető a  www.emh.kormany.hu oldalon.

A pályaműveket a KTI weboldalán a www.kti.hu/emh-palyazat/ címen lehet elektronikusan benyújtani.


Kapcsolódó dokumentumok: