TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Közművelődési kerekasztal kezdeményezése

2021-01-05 13:52

Az Óballáért Egyesület közművelődési kerekasztal létrehozását kezdeményezte Törökszentmiklóson annak reményében, hogy városunkban magasabb szintű kommunikáció jöhet létre aktív közreműködésük által más civil szervezetekkel, a közművelődés intézményével és az önkormányzattal a vonatkozó jogszabály alapján:

A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről  szóló 1997. évi CXL. törvény:   

 

83. § (1) *  A Közművelődési Kerekasztalt azok a közművelődési célú egyesületek hozhatják létre, melyeknek bejegyzett székhelye az adott település, s amelyeknek legfelsőbb szerve írásos határozatban jelzi ez irányú szándékát.

(2) *  A Közművelődési Kerekasztal megalakítását célzó határozatokat a település jegyzőjéhez kell benyújtani, aki azokat a helyben szokásos módon teszi közzé. A közzétételtől számított 30 napon belül az (1) bekezdésben foglaltak szerint további szervezetek nyújthatják be a jegyzőhöz csatlakozási szándékot tartalmazó határozataikat.

(3) *  A 30 napos határidő lejárta után a jegyző írásban szólítja fel a (2) bekezdés szerinti határozatot benyújtó szervezeteket a Közművelődési Kerekasztal megalakítására.

(4) *  A felszólítást követő 90 napon belül a határozatokat beküldő szervezetek mint alapító tagok kimondják a Közművelődési Kerekasztal megalakulását, meghatározzák a Közművelődési Kerekasztal szervezeti és működési rendjét, megválasztják képviselőiket. Az erre vonatkozó, az alapító tagok képviselőinek eredeti aláírásával ellátott határozatot benyújtják a jegyzőnek.

 

(5) *  A jegyző a Közművelődési Kerekasztal működési idejének lejártát 30 nappal korábban, a helyben szokásos módon közzéteszi.


Kapcsolódó dokumentumok: