TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Tájékoztatás

2020-10-19 15:18

Mint bizonyára Önök is tapasztalták, a 4. számú főút 122+570 km szelvényében lévő forgalomirányító fényjelző készülék (Törökszentmiklós-Surjány településrész) sárga villogó üzemmódban működik. Az elmúlt időszakban a jelzőlámpát saját hatáskörben és szakkivitelező segítségével is próbáltuk javítani, de minden törekvés ellenére nem sikerült a berendezés rendeltetésszerű, stabil működését biztosítani.

 

A hibafeltárás eredménye alapján a jelzőlámpás csomópont rekonstrukciója válik szükségessé, mely magában foglalja a meghibásodott vezérlőberendezés és a jármű-és gyalogosjelzők, érzékelők cseréjét is. A berendezés felújításával kapcsolatos előkészítő feladatokat elvégeztük, a kivitelezési munkálatok - a beszerzési eljárás lefolytatása után - reményeink szerint még október hónapban megkezdődnek.

 

A javítás befejezéséig a csomópontban a KRESZ szabályainak megfelelően kell közlekedni, a megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és sebességkorlátozó táblák hívják fel a közlekedők figyelmét. Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a gyalogosok és kerékpárosok védelme érdekében további figyelemfelhívó jelzéseket helyezünk el. A megváltozott forgalmi rendről közlekedőket az ÚTINFORM-on és az elektronikus médiumokon keresztül tájékoztatjuk.

 

A felújítási munkálatok befejezéséig kérjük szíves türelmüket és megértésüket, továbbá a lakosság fokozott figyelemmel történő közlekedését!