TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Lakossági adatgyűjtést végez a Központi Statisztikai Hivatal

2020-02-04 10:21

Törökszentmiklóson 2020. évben – a korábbi évek gyakorlata szerint - önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez majd a KSH. 

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. ( Statek Kft)  fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. 

Felmérik illetve érdeklődnek:

  • a munkaerő-helyzetről,
  • a lakosság utazási szokásairól,
  • a háztartási költségvetési és életkörülményekről, melynek során munkanapló vezetésére is felkérhetnek. 

A mintavétel reprezentatív, vagyis a címek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtják végre. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

Az adatokat kizárólag statisztikai célokra használják fel. Az általános adatvédelmi rendelet, a GDPR előírásainak megfelelően bizalmasan kezelik, azokat más személyek, szervek részére nem szolgáltatják ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Az adatfelvétellel kapcsolatban munkanapokon H-Cs. 8-16.30 óra, P: 8-14 óra között a +36 80/200-766-os telefonszámon illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen a munkatársaik készséggel adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adtaszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.