Helyi hírek

Tájékoztató
Tájékoztatjuk a lakosságot, tisztelt ügyfeleinket, hogy Július 1-én ( hétfő)  nem lesz ügyfélfogadás, a hivatal zárva tart. Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a 18/2017(VI.30) Ör. számú  rendeletében július 1-jét munkaszüneti nappá nyilvánította a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára.
Szentivánéji Hangverseny Törökszentmiklóson
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar június 20-án 19 órakor a Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban ad hangversenyt, a híres Lui Chan kínai származású hegedű valamint Németh Gusztáv brácsaművészek közreműködésével.
Szépen fejlődnek a szántóföldi növények
Az önkormányzat 15 hektár földterületet művel, melyből 10 hektár őszi búzával került bevetésre. A Béla király úti mintegy 5 hektáros szociális földterületen 1,5 hektár árpa a többin különböző konyhakerti növényeket: zöldbabot, zöldborsót, vöröshagymát, főzőtököt, sárgarépát, petrezselymet, sóskát, karalábé, fejes káposztát, burgonyát veteményeztek.
Közterületek virágosítása
Szemet gyönyörködtető látvány , amikor egy-egy ízléses virágágyás, virágsziget mellett haladunk el hiszen a növények  az esztétika mellett  a környezetünk szempontjából is nagyon  hasznosak. Idén a város a közmunkaprogram keretében, a városi főkertész irányításával nevelte a virágpalántákat. A fólia sátorban mintegy 6000 db palántát ápoltak, gondoztak, melyek mostanra a város közterületeit szépítik.
Indul az önkormányzati utak javítása
A korábbi évekhez hasonlóan hagyományos technológiával a kibontott aszfalt újrahasznosításával illetve zsákos aszfalt felhasználásával indul az elkövetkezendő napokban az önkormányzati utak kátyúzása. Emellett egy egészen új technológiai eljárással a Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. is végzi majd az utak javítását, melyhez Infraset berendezést vásárolt az önkormányzat.
Kóbor ebek befogása
A kedvtelésből tartott állatokra vonatkozó szabályokat a  41/2010 (II.26 ) kormányrendelet állapítja meg. Ennek megfelelően az eb tulajdonos köteles az ebet úgy tartani, hogy az a szomszédok nyugalmát ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon neki, testi épségét és egészségét ne veszélyeztesse. A közterületen őrizetlenül hagyott eb ( kóbor eb) befogásáról az önkormányzat gondoskodik.
Szúnyoggyérítés
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által  június 4-én végrehajtott szúnyoggyérítési programot, mely során légi kémiai védekezésre került sor újabb követi június 13-án ( csütörtökön) az önkormányzat finanszírozásában, mely közel 800 ezer Ft.  A légi kémiai védekezés során használt vegyszer emberre, állatokra veszélytelen, a szabadban néhány óra alatt lebomlik.
Városházi Esték
A szinkron szakma életműdíj tulajdonosa Szersén Gyula lesz a Városházi esték előadója. A Jászai Mari díjas színművész 55. éve szinkronizál. Tavaly a Szinkronikum Gálán vehette át a magyar szinkron szakma életműdíját. Kedvenc szinkronmunkái között David Attenborough természetfilmjei is szerepelnek.
Városi Pedagógus Nap
Június 7-én a Művelődési Központ színháztermében tartott városi pedagógus nap kiváló alkalom volt arra, hogy emlékeztessük tanítóinkat a munkájuk fontosságára. Ünnepi műsorral, igazi színpadi előadással lepte meg a közönséget a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvoda, melyben ének, zene, vers és az óvodások színpadi produkciója tette felejthetetlenné az idei pedagógus napot.
Közterületek használatának rendje
Avagy az ingatlantulajdonosok kötelezettsége. A közterület rendjéről, a zöldterület fenntartásáról és az állattartás szabályairól a többször módosított 35/2004 (IX.17) önkormányzati rendelet szól. A közösségi együttélés alapvető szabályait a 14/2015 ( V.29) önkormányzati rendeletében fektette le a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat. Mindezekben rögzített magatartási szabályokra időnként még is figyelmeztetni kell a lakosokat, hiszen számos teendőjük van az ingatlantulajdonosoknak is.