Helyi hírek

Szárnyait bontogatja az alföld legfiatalabb gasztrofesztiválja
Közösségépítő hagyományként július 29-én II. alkalommal rendezzük meg a Töröki Szárnyas Fesztivált.  A 80’-90’ évek környékén a legendás Rip-Rop-ot gyártó Barneváll városunk gazdasági életének hosszú időn keresztül meghatározó, jó hírű cége volt. Utolsó napjait Hajdú Bét néven az egész ország figyelemmel kísérhette. Az ott dolgozók összetartozása ma is példa értékű.
Él a hagyomány, mert éltetni kívánjuk
A Szentmiklósi Napok a legrégebbi hagyománnyal rendelkező programunk, melyre július 7-9-ig invitáljuk a hozzánk látogatókat. A rendezvény alapgondolata az aratáshoz, mint régi hagyomány felelevenítéséhez kapcsolódik a kézi kaszás aratóversennyel, amely köré kulturális és szórakoztató programok kapcsolódnak. Az események különböző helyszíneken zajlanak.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 29-én (csütörtök) 10 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
„Mesterecset” Pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár
Harmadik alkalommal nyílik lehetőség a 6-18 éves korosztály számára részt venni a MÁK országos rajz és fotópályázatán. A 6-9 éves illetve 10-14 éves korosztály számára szól a rajzpályázat, melynek témája: Forintokat gyűjtögetek- a jövőmbe befektetek. A fotópályázat a 15-18 éves korosztályt célozza meg, melynek témája: Mert megtakarítani érdemes!
Várják a jelentkezéseket az arató illetve a főzőversenyekre
A Szentmiklósi Napok rendezvénysorozaton belül július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal veszi kezdetét az Aratónap.  A kézi kaszás arató versenyre bárki nevezhet, mindenki kipróbálhatja, hogyan értékeli a szakmai zsűri a kétkezi munkájukat. A főzőverseny keretében pedig a pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek illata lengi majd be a szántóföldet. A főzőcsapat megjelenését is díjazza majd a zsűri, ügyeljenek tehát a hagyományőrző egységes megjelenésre is.
Városi Pedagógus Nap
Városunk szép hagyománya, hogy közös ünneplésre hívja Törökszentmiklós pedagógusait. Az ünnep lényege a ragaszkodás, a feltétlen tisztelet, melyet a város pedagógusai iránt érzünk.  Június 9-én az Ipolyi Kulturális Központ színháztermében került megrendezésre a Városi Pedagógus nap.
Trianoni Emlékművet avattunk
A magyar fájdalom napja egybe kapcsolódik a szent lélek kiáradásának ünnepével - kezdte megemlékezését június 4-én Dr. Zétényi Zsolt a Magyar Történeti Alkotmány szerzője. Ez azt jelenti, hogy isten velünk van, elküldte a maga részét, hogy megerősítse a világot. A fájdalom megerősítéshez ott van az erő, az isteni segítség. Ezáltal az emlékmű évszázados nyomot hagy majd Törökszentmiklós történetén.
Értesítés légi szúnyoggyérítésről
Törökszentmiklós Város jegyzője ezúton értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy hivatalunk 2017. június 8-án a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában, légi kémiai szúnyoggyérítést végeztet Törökszentmiklós és Surjány településeken. 
Tájékoztató
A helyi iparűzési adóbevallás állami adóhatóságon keresztül történő benyújtásával összefüggő egyes kérdésekről. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 2017. január 1-től lehetővé teszi az iparűzési alanyok számára, hogy az állandó jellegű adóévi iparűzési adóbevallási kötelezettségüket az állami adóhatóságon keresztül, az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program alkalmazásával teljesítsék a székhely vagy telephely szerinti önkormányzati adóhatóságok felé.
Hősök Vasárnapja
Ahogy a régiek mondták május utolsó vasárnapja, minden hősök vasárnapja. A nép emlékezete olyan felbecsülhetetlen kincs, amivel csak azok rendelkezhetnek, akiknek van mit megosztani az utókor számára. Bármit mondhat a világ, mi akkor is tudjuk mi az igaz, mi a hamisított bálvány, mi a szent és mi a profán, csak merjünk mesélni minden szégyenérzet nélkül – hangsúlyozta beszédében Viski-Latorné Dögei Edit a Kossuth téri ünnepi emlékezés során.