Helyi hírek

Eboltás
Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet 4.§ (1) bekezdésének a)-c) pontjaiban rendeltek szerint a városban kötelező veszettség elleni eboltás kerül lebonyolításra. Az ebek a védőoltást az alábbi időpontokban és oltási helyeken kaphatják meg:
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hőségriadóra való tekintettel a szúnyoggyérítésre augusztus 13-án a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor. Tartaléknapok: augusztus 14-15.
III. Töröki Szárnyas Fesztivál
Közel 30 étel készült a Töröki Szárnyas Fesztiválon Kiváló hangulat, ragyogó idő és finom ételek várták a fesztiválra érkezőket. A nagy meleg miatt idén kevesebben vállalkoztak a szabadtéri főzésre, mint az elmúlt évben, de így is 20 csapat mérettette meg magát a versenyben. 20 bográcsban illetve 9 grillen készültek a finomságok. A zsűri elnöke  Gajdán Antal világbajnok bronzérmes, olimpiai ezüstérmes mesterszakács volt. Két kategóriában hirdettek eredményt.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy technikai meghibásodás miatt a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal és a Városellátó Szolgálat a mai napon telefonon nem elérhető. A meghibásodás várhatóan a holnapi nap folyamán helyre áll. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
Szúnyoggyérítés várható
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban 2018. augusztus 1-én (szerdán), napnyugtát megelőző 1,5 órában légi kémiai védekezésre kerül sor  
Töröki Szárnyas Fesztivál sajtótájékoztató
A III. alkalommal megrendezésre kerülő gastro fesztivál idén augusztus 3-4-én várja a Törökszentmiklósra látogatókat. Sajtótájékoztató keretében a részletes programokról értesülhettünk Markót Imre polgármestertől, Csombordi István főszervezőtől és Medgyessy Klára Kulturális Központ igazgatótól.  Az aug. 3-i pénteki program a jókedv megalapozására, a főzőversenyre érkezők méltó fogadására és a versenyre való előkészületekre szolgál. A Kossuth téri parkban 16 órától a Szolnoki Légierő Zenekar szórakoztató műsorával indul a találkozó, majd 17.30 órától a strandon folytatódik a helyi East Pole zenekar illetve 20 órától az újvidéki magyar 3+2 zenekar koncertjével.
Emlékezzünk közösen államalapító Szent István királyunkra
1001-ben a korona az állam megszemélyesítője volt. „ Az igaz királyt erénye teszi királlyá, mert ha istentelen és kegyetlen, akkor csupán zsarnok lehet, nem uralkodó” – így szólt István király fiához, Imre herceghez írt egyik intelme.
Strandok éjszakája
A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére immár 9. alkalommal rendezik meg a strandok éjszakáját, melyhez évről évre egyre több fürdő csatlakozik. Így július 27-én a törökszentmiklósi strandfürdő medencéjéből is kellemes zenét hallgatva nézhetik a csillagokat. Reméljük az idő is kellemessé teszi ezt a nem mindennapi péntek esti programot.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. július 26-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
III. Töröki Szárnyas Fesztivál
A Szentmiklósi Napokat követően közeledik egy újabb városi rendezvény, a Töröki Szárnyas Fesztivál, amely idén augusztus 3-án (péntek) és augusztus 4-én (szombat) kerül megrendezésre a Városi Strandfürdő területén. A részletes program, a főzőverseny versenykiírása, valamint a jelentkezési lap a hírre kattintva megtalálható. Várunk minden érdeklődőt és főzni vágyót sok szeretettel!