Helyi hírek

1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója
62 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket. A forradalom elbukott és a reményvesztettség, a megtorlástól való félelem közel negyedmillió magyart szakított el a hazájától.
Lakossági adatgyűjtést végez a KSH
A Központi Statisztikai Hivatal Törökszentmiklós településen 2018. október 12-től december 6-ig a lakáspiac jellemző feltárására irányuló lakbérfelmérés adatfelvételt végez, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásokban élők lakáskörülményeit. Ezen adatokra támaszkodva megalapozott számítások végezhetőek a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról.
Igazgatási szünet
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. október 13-án (szombat) igazgatási szünet miatt zárva tart. Október 22-e (hétfő) pihenőnap, mely október 13-án (szombat) kerül ledolgozásra. Az önkormányzat képviselő-testülete által engedélyezett igazgatási szünet miatt a Polgármesteri Hivatal október 13-án zárva tart.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2018. október 1. és október 5. között karbantartás miatt a Városi Strandfürdő zárva tart.Várható nyitás: 2018. október 6.
Elindult a „ Zöld Város „ projekt Törökszentmiklóson
A TOP pályázaton elnyert 200 millió Ft támogatás a Vásárhelyi P. utca központi szakaszát újítja meg valamint rendezett, komfortos városi piac kialakítását foglalja magába. Szeptember 24-én Markót Imre polgármester, Boldog István országgyűlési képviselő, Fehér Petra a JNSZ Megyei Közgyűlés alelnöke, Böröcz Gyula a Cser-Víz Épszer Kft. ügyvezetője jelképesen elhelyezték a beruházás alapkövét.
Városi kitüntetések javaslattétel
Ismernek-e a környezetükben olyan személyt vagy közösséget, akit szívesen látnának a városi kitüntetettek között? A lehetőség adott, hiszen a város önkormányzata október 20-ig várja a Díszpolgári cím, a Pro Urbe Törökszentmiklós díj valamint a Törökszentmiklósért Emlékérem elnyerésére vonatkozó javaslatokat. A díjak decemberben a Város Napján kerülnek majd átadásra a kiválasztottaknak.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
KÖZMEGHALLGATÁS
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én (csütörtök) 15 órai kezdettel a Városháza dísztermében közmeghallgatást tart.
Idén ismét elindítják a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat
Az előző év sikerére való tekintettel a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány szeptembertől ismét elindítja Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. A jelöltek közül a 7 közönségdíjas orvost most is a közönség választhatja majd. Az alapítvány ezen felül a Goodwill Pharma különdíjat és életműdíjat adja át a szakma kiválóinak.
Díjazták a „legszebb konyhakerteket"
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat másodszor csatlakozott a Magyarország " Legszebb konyhakertjei" programhoz. A verseny célja, feléleszteni azt a szép hagyományt, amelyet szüleink, nagyszüleink természetes módon folytattak a ház körüli telken. Azaz minél többen műveljenek konyhakertet és ez által az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között. A díjátadóra szeptember 8-án a XIV. Óballai Falunapokon került sor, ahol a pályázók átvehették Markót Imre polgármestertől az Oázis kertészetben beváltható vásárlási utalványokat.