Helyi hírek

Felhívás
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat 2019. évben fásítási akcióprogramot hirdet. Az igénylőlapok benyújtási határideje és helyszíne: 2019. október 15. 16:00 óráig, a Polgármesteri Hivatal földszintjén elhelyezett gyűjtődobozban helyezhetők el.
A Szellemi Kulturális Örökség része lett a kunhímzés
A kunhímzés felterjesztést a Kézműves Örökség Egyesület, a JNSZ Megyei Tudományos Egyesület és a Nagykunsági Népművészek Egyesülete nyújtotta be, az UNESCO Magyarországi Szellemi Kultúrájának elemi közé. Tették ezt azért, mert a kunhímzés az egyedi jellemzőinek köszönhetően a Nagykunság díszítőművészetének kiemelkedő része, a kun népcsoport sajátos jellegzetességeit képviseli.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. október 3-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat – az Emberi Erőforrások Minisztérium által kiírt – Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztön­díjpályázatot, a végzős, érettségi előtt álló középiskolások és a felsőoktatási hallgatók számára meghirdeti.
Lakossági tájékoztató!
Tisztelt Lakosság!  Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy  Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. szeptember 26-i ülésén módosította a vásárok és piacok fenntartásáról szóló 31/2015. (X.30.) önkormányzati rendeletet. A rendelet módosítása alapján 2019. október 1. napjától a vásár és piac területén is forgalmazható áruknak, a piac és vásár területétől számított 300 méteres körzeten belüli, üzlethelységen kívüli,  forgalmazása, árusítása tilos.
Városi Kitüntetések javaslattétel
Ismernek-e a környezetükben olyan személyt vagy közösséget, akit szívesen látnának a városi kitüntettek között? A lehetőség adott, hiszen a város önkormányzata október 20-ig várja a Díszpolgári cím, a Pro Urbe Törökszentmiklós díj valamint a Törökszentmiklsért Emlékérem elnyerésére vonatkozó javaslatokat. A díjak decemberben a Város Napján kerülnek majd átadásra a kiválasztottaknak.
Aradi Vértanúk Emléknapja
Aradi Vértanúk Emléknapja 2019. október 4. 14 óra. Kegyeleti megemlékezés a Katolikus temetőben a Honvéd síremléknél. Beszédet mond: Markót Imre Törökszentmiklós Város Polgármestere.
Törökszentmiklósi Kirakodó és Állatvásár
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Törökszentmiklósi Kirakodó és Állatvásár 2019. szeptember 22-én megtartásra kerül. A vásár területére sertés nem vihető be, a többi állatfajtát nem veszélyezteti a járvány. A hatóság engedélyt adott a megtartásra.
Törökszentmiklóson is működik hulladékudvar
A hulladékszállítási szerződés birtokában a Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. - mint az NHSZ szerződéses hulladékgazdálkodási alvállalkozója - hetente szállítja el a háztartásokban keletkezett hulladékokat illetve havonta gondoskodik a szelektív hulladékgyűjtésről valamint évente 10 alkalommal a zöldhulladék begyűjtésről.
Sertéstartók figyelmébe!
A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére.