Helyi hírek

Szúnyoggyérítést végeznek a régióban
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban 2018. június 27-én (szerda) szúnyoggyérítés keretén belül légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző időszakban.
Köszöntsük együtt a nyári napfordulót
Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel az június 21-re esik az északi féltekén. Korábban a csillagászati nyár kezdete valóban június 24-re esett, de a trópikus időszámítási mód sajátossága és a naptárreformok következtében szétvált a két ünnep.   A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor a kívánságok teljesülhetnek.  Idén június 22-én ( péntek)  20-24 óráig a városi strandfürdőbe várják a látogatókat egy zenés éjszakai fürdőzésre.
Szentmiklósi Napok
Városunk kulturális élete pezsgővé válik július 4-8-a között, hiszen 25. alkalommal kerül megrendezésre a szép hagyománynak számító Szentmiklósi Napok rendezvény-sorozat, amely alapgondolata itt az alföld közepén, mindig az aratáshoz, mint régi hagyomány felelevenítéséhez kapcsolódott. A legnépszerűbb rendezvénye ma is a kézi kaszás aratóverseny, melyet július 7-én az Óballai felüljáró utáni búzatáblában rendeznek meg. Ugyancsak itt kerül sor a hagyományos arató ételek főzőversenyére is.
Múzeumok Éjszakája
A Büntetés-végrehajtási Szervezet idén először a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartja meg a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében rendezvényét. Fontosnak tartják, hogy az eseményre látogatók betekintést nyerhessenek a magyar börtönök, valamint a büntetés-végrehajtási hivatás múltjába és jelenébe! 2018. június 23-án 18.00 órától 24.00 óráig a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (1054. Budapest, Steindl Imre u. 8.) Szent Adorján udvarán színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várják a látogatókat.  Valamennyi program ingyenes!
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. június 21-én (csütörtök) 16 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Vágányzári információ
A MÁV Start Zrt. értesítti a tisztelt lakosságot, hogy 2018. június 22-tól július 1-ig Monor-Pilis és Püspökladány-Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Belvíz lakossági fórum
Június 14-én a Városházán lakossági fórumon tájékoztatták a belvíz elvezetési pályázat keretében megvalósuló beruházásban érintett lakosokat, a kivitelezés várható üteméről és  munkáiról.  A feltett kérdéseikre Markót Imre polgármester, Marsi Péter projectmenedzser és Dancsó Csaba a kivitelezést végző Cser-Víz Épszer Kft. operatív irányítását végző és Nagy Sándor műszaki ellenőr válaszoltak.
Strandkézi Bajnokság
II. Amatőr Strandkézi Bajnokság ez évben 2018. július 14-én kerül megrendezésre a Városi Strandfürdőben. Női/férfi csapatok jelentkezését várják a 06-30/422-26-84-es telefonszámon vagy a rekasir@gmail.com e-mail címen!
Tájékoztató
A Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosokat, hogy 2018. június 14-én az ügyfélfogadás áramszünet miatt szünetel. Megértésüket köszönik!
Tájékoztató
A Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft, mint a Törökszentmiklós Városi Strandfürdő és Kemping üzemeltetője tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, a Kedves Vendégeket, hogy a Városi Strandfürdő 2018. június 14-én áramszünet miatt 13 órakor nyit ki.