Helyi hírek

Határozat
Szavazókörök számának, sorszámának, területi beosztásának, szavazóhelyiségek, címének megállapítása a határozatban tekinthető meg.
2017 novemberében indult a derogációs szennyvíz projekt
Az állam vállalta az uniós csatlakozáskor, hogy mindenütt ahol vízvételi lehetőség van, ott a szennyvizet is elvezeti. Ez egy környezetvédelmi fejlesztés, melyhez 2 milliárd Ft támogatást kaptunk. 
Tavaly májusban vette kezdetét a csapadékhálózat fejlesztés
A pályázati forrásból megvalósuló 337,5 millió Ft-os beruházás a Vásárhelyi Pál úti rendszer felújítását és a csapadékrendszer kiépítését foglalja magában, hiszen ezen a területen nagyon magas a talajvíz.
Ősszel kezdődött a városi piactér fejlesztése
A Zöld város projekt keretében elnyert 200 millió Ft támogatás - melyet saját költségvetésünkből is ki kell egészíteni - a Vásárhelyi P. utca központi szakaszát (Táncsics M.- Tűzoltóság épülete) újítja meg. 
Jubileumi Emlékév - Törökszentmiklós 300
2020-ban városunk olyan ünnepi év elé néz, amely kiváló lehetőséget ad a múltra való emlékezés és emlékeztetés mellett a jelen számbavételére és a jövő tervezésére. 
Határozat
A helyi önkormányzati képviselők választásánál Törökszentmiklós városában a megszerezhető mandátumok száma a következő: egyéni választókerületben: 8 (nyolc) mandátum, kompenzációs listán: 3 (három) mandátum.
Nyitó hétvége a tanuszodában
Kedvezményes nyílt napra várják vendégeiket február 16-17-én a Horvát András Tanuszodába 8-18 óráig. Kedvezményes 400 Ft-os belépővel és vizi vetélkedővel teszik emlékezetessé ezt a hétvégét. Szeretettel várnak minden úszni vágyót.
Házasság Hete
2019. február 17. (vasárnap) 10.00 óra Jubiláló házaspárok megáldása Helye: Szentháromság Római Katolikus Főtemplom   2019. február 19.(kedd) 14.30 óra Kerekasztal-beszélgetés „Szeretve nevelni”, mint feleség és anya (családi életre nevelés, konfliktus kezelés, mintakövetés) Helye: Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ Zsigray Julianna Színházterem  Előadók: Dr. Jeanné Loós Anita klinikai szakpszichológus (Bethesda Gyermekkórház – Budapest) Líbor Józsefné dr. PhD rektor (Apor Vilmos Katolikus Főiskola – Vác) Dr. Bartáné Molnár Edit intézményvezető (Család – és Gyermekjóléti Központ – Törökszentmiklós) Viski-Latorné Dögei Edit a KÉSZ helyi elnöke (Törökszentmiklós)  
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. január 31-én (csütörtök) 10 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Megnyitotta kapuit a műjégpálya
Bethlenes diákok részvételével ma délelőtt 10 órakor megnyitotta kapuit a műjégpálya a Kossuth téren. Bárki használhatja a hét minden napján 10 és 18 óra között, pénteken és szombaton 20 óráig tart nyitva. Ha a használati igények szükségessé teszik, akkor módosulhat a nyitvatartás. Korcsolya hiánya nem akadály, hisz a helyszínen ingyen igényelhető. A pálya használata 300 forint fél órára. 10 és 14 óra között iskolai csoportok szervezett, előre egyeztetett időben ingyenesen igénybevehetik. Az iskolai csoportok a 06 30 244 3665 telefonszámon jelentkezhetnek be.