TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Támogatják az Észak-Alföldön élő fiatalok vállalkozóvá válását

A projekt eredményeként várhatóan 270 új vállalkozás létrejöttét segítik elő ebben a régióban. 2-3 millió Ft vállalkozásindítási támogatást biztosít a „Vállalkozz Magyarország” projekt, amely a helyi fiatalok számára biztosít segítséget a vállalkozásukhoz ezáltal is elősegítve a fiatalok helyben maradását. A programban az Észak-Alföldön élő 18-30 év közötti regisztrált és legalább 1 hónapja álláskeresők vehetnek részt. Szakmai támogatással – képzéssel, mentorálással - is segítik a vállalkozások elindítását.

ELOLVASOM

Módosult a helyi autóbusz menetrend

Helyi autóbusz menetrend módosításról döntött a Képviselő-testület 2017. október 18-i ülésén. Az új 2017. november 3-tól érvényes menetrend az "Elolvasom" gombra kattintva megtalálható.

ELOLVASOM

Őszi fásítási akcióprogram

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat 2017. évben őszi fásítási akcióprogramot hirdet, mely akcióprogramra a város lakosai-magánszemélyei az ingatlanjaik előtti-melletti közterületekre igényelhetnek fás szárú növényeket. Az igénylőlapok benyújtási határideje és helyszíne: 2017. október 30. 16 óráig, aTörökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal földszintjén elhelyezett gyűjtődobozban helyezhetők el.

ELOLVASOM

Társadalmi kapcsolatok – közös értékek projektnyitó rendezvény

A szegénység ellen sokféle képpen lehet tenni. Meg kell tanulni, hogyan lehet segíteni. A cigányság felzárkóztatása állami és önkormányzati feladat is. Ennek segítésére biztosít közel 100 millió Ft forrást a kormány, melynek keretében Törökszentmiklóson elindult a „Társadalmi kapcsolatok- közös értékek” című program, amely komplex módon kezeli az együttműködés erősítését.

ELOLVASOM

A kreativitás és a jogszabályi keretek összeegyeztethető fogalmak

Törökszentmiklóson is elérhető a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat, amely a kollektív munkaügyi vitás helyzetek feloldására és azok kialakulásának megelőzésére jött létre. Ebből következően a kollektív munkaügyi kapcsolatok szereplői, különösen a szakszervezetek, üzemi tanácsok és munkáltatók tudják igénybe venni a közreműködését. 

ELOLVASOM

„Jászkunsági gyerek vagyok" nótaverseny

A Szolnok TV ismét elindítja a magyar nóta versenyét.  A korábbi években szinte mindig volt Miklósi versenyző, akinek szurkolhattunk, és akire büszkék voltunk. Ismét itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák sok jó hanggal megáldott énekes tudja továbbadni a magyar kultúra eme gyöngyszemét.

ELOLVASOM

Régi törökszentmiklósi képeslapok

A Törökszentmiklósi Értékek Klubja 2017. október 24-én kedden, 18 órakor szeretettel várja az érdeklődőket  Ipolyi Arnold Kulturális Központba. Rendhagyó utazás a régi törökszentmiklósi képeslapok világába: Ami a könyvből kimaradt, Kiss Ádám László előadása.

ELOLVASOM

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára emlékezünk

61 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket.

ELOLVASOM

Felhívás

Tájékoztatjuk Törökszentmiklós Város lakosságát, hogy a „Szolnok-Békéscsaba 400 kV-os távvezeték alapjainak felújítása” megnevezésű projekt kivitelezése 2017. szeptember 20-án megkezdődött. A munkavégzés előre láthatóan 2017. december 31-ig tart, az elvégzendő feladat a Szolnok-Békéscsaba 400 kV-os távvezeték egyes oszlopait érinti.

ELOLVASOM

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat – az Emberi Erőforrások Minisztérium által kiírt – Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztön­díjpályázatot, a végzős, érettségi előtt álló középiskolások és a felsőoktatási hallgatók számára meghirdeti.

ELOLVASOM