TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Magyar Művészetéért tüntették ki Meister Éva színművésznőt

2015-11-13 12:05

Magyar Művészetéért tüntették ki

Meister Éva színművésznőt

 

 

Meister Éva színművésznő kapta  Gubcsi Lajos Ex Libris Díját a Magyar Művészetért Díjrendszer szeptember 18-i XXXV. Díjátadó Gáláján, Budapesten, a Makovecz-házban.

Gubcsi Lajos által 2009-ben alapított és adományozott Ex Libris díjat a kuratórium olyan személyiségeknek, intézményeknek vagy szervezeteknek ítéli oda, akik, illetve amelyek ápolják a nemzeti hagyományokat, és tesznek a magyar kultúráért, a fiatal nemzedék neveléséért.

1987-től erdélyi politikai menekültként él Magyarországon és önálló előadóestjeivel járja hazánk, Erdély, Felvidék, Délvidék, Ausztria, Németország és Svédország városait, falvait, templomait. Az Erdélyi származású művésznő indította be városunkban azt a színjátszó kört, amelynek néhány előadását nagy sikerrel mutatták be a helyi közönségnek is.

Nemzeti ünnepeinken mi is megtapasztalhattuk előadásaiban a magyarság iránti mély kötődését.

2013. óta Székelyföld Autonómiájáért küzd előadásaival, fellépéseivel, megalapítva a szolnoki Székely Leszármazottak Közösségét, hiszen ősei a Marosvásárhelyen kivégzett Székely Vértanúk.

„ Nincs színházam? Ahol fellépek, ott a színház” – vallja  a színésznő, aki zenés-prózás- verses egyéni esteken irodalmi pódiumműsorokban hirdeti a magyar nemzet önzetlen szolgálatát.

Gratulálunk a kitüntetéséhez!