TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Tájékoztatás a Pánthy úti aluljáró forgalomba helyezéséről

2015-06-22 13:21

Tájékoztatás a Pánthy úti közúti aluljáró forgalomba helyezéséről

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az engedélyezési eljárást nyilatkozattételi hiány hátráltatja.

Június 17-én 14 órai kezdettel a JNSZ Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályán, a Törökszentmiklós Pánthy úti aluljáró ideiglenes forgalomba helyezési ügyében megtartott egyeztetésen - melyen részt vettek a Főosztály, a NIF Zrt., a Kivitelező és az Önkormányzat képviselői - az engedélyező hatóság a következő tájékoztatást adta:
Valamennyi, még hiányzó szakhatósági nyilatkozat az elmúlt héten beérkezett. A kivitelező június 15-én benyújtotta az eddig hiányzó dokumentumait.  Az ellenőrzés alkalmával az is bizonyossá vált, hogy a korábban felmerült műszaki hiányosságokat is pótolta. Az üzemeltetési nyilatkozatok és a lehatárolási terv, mely a MÁV Zrt. és Törökszentmiklós Városi Önkormányzat üzemeltetési feladatait jelöli meg, mindkét fél által aláírtan rendelkezésre áll. Mindezek alapján az ideiglenes forgalomba helyezési eljárás lezárható és az engedély kiadható.

A Főosztály álláspontja szerint az engedélyt legkésőbb jövő hét péntekig, azaz 2015. június 27-ig kiadják.  Az engedély kiadásával az ideiglenes forgalomba helyezés is megtörténik és az aluljárón történő közlekedés azonnal megindítható lesz.