TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Szeretnék újjávarázsolni a Lukács Mozgót

2015-05-20 10:43

Szeretnék újjávarázsolni a Lukács Mozgót

Segítsék szavazatukkal a megvalósítását

 

Részeltek a http://www.letscolour.hu weboldalon.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület támogatására pályázott az „Ezerjó „Művészeti Egyesület.  A Lukács Mozgó külső homlokzatát szeretnék színessé tenni. A színek hatással vannak a mindennapokra, észrevétlenül is meghatározzák az emberek hangulatát és képesek pozitívan megváltoztatni egy közösség hétköznapjait.

A Let’s Colour projektre azok a közösségek pályázhattak, akik környezetében elszürkült, leromlott vagy csak a színtelen közösségi térben fellelhető falfelületet szeretnék színekkel újjá varázsolni. A pályázat benyújtásra került. A támogatásra az a közösség számíthat, akire a legtöbben szavaznak.

A szavazás egészen június 7-e éjfélig tart. Szavazni regisztrált felhasználóként naponta egy alkalommal lehet a szavazási időszakban.

Az „Ezerjó” Művészeti, Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a kultúra, a hagyomány és városunk (Törökszentmiklós) iránt elkötelezett szakemberek, művészek, oktatók közös együttműködése, „egymásra találása” eredményeként jött létre. Céljainak megvalósítása érdekében néptánc-, népművészeti- és mozgásművészeti tagozatokat működtetnek. Termékeny és aktív módon kapcsolódnak emberekhez, közösségekhez, kiemelt céllal a családi kapcsolatok erősítésére.  Az egyesület rendszeres meghívott résztvevője különböző kulturális fesztiváloknak, helyi és térségi rendezvényeknek. Sokszínű tevékenységük által komplexen igyekeznek megvalósítani céljaikat. Különösen büszkék arra, hogy az egyesületük által működtetett „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes 8 csoportjában már 180 fiatal és felnőtt ropja együtt a táncot 3-62 éves korig.

Nagy előrelépés volt számukra, hogy 2013-tól bérlik (a régóta üresen álló) Lukács Mozgó-Mozi épületét. 2014-ben mintegy 50 táncos, szülő, barát, ismerős összefogásával elkezdték a felújítási munkálatokat. Kibővítették a színpadot, udvart rendeztek, öltözőt alakítottak ki, azaz belakták a helyet. Azóta heti szinten mintegy 300 gyerek, felnőtt, szülő nyitja ki újra a Lukács Mozgó ajtaját.  

Táncosaik biztatására és kezdeményezésére most szeretnék a „második otthonuk”-at ezer színbe öltöztetni (a külső-hátsó homlokzatot és az előteret), hogy mindenki egyaránt megtalálja benne a maga színterét. 

 

Kérjük, Önöket segítsék az egyesületet szavazatukkal.