TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Törökszentmiklósi Helyi Értékek Klubja

2015-04-27 14:42

Törökszentmiklósi Helyi Értékek Klubja

 

Az önfenntartás lesz a témája az április 28-án (kedd ) 18.30 órakor kezdődő  előadássorozatnak az Ipolyi Kulturális Központban.

Miként is tarthatnak meg bennünket saját értékeink, szabadulva az ellátórendszerek egyhangúságából, apró lépéseket téve az önrendelkezés irányába?  A környező jó példák megismerése segít a kísérletezésben és megerősíti az elhatározást, alakítja a gondolkodást. Ezért a klubtagok kitekintenek szűkebb köreikből és két településvezetőt látnak vendégül.

A helyi pénz intézménye jelen van a modern pénzügyi világban, megjelent Mo-gon is, de működését feltételezi a helyi termékek megléte, a helyi fogyasztás összekapcsolása a helyi termeléssel és szolgáltatások szélesedő köreivel. Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere „Bocskai Korona Városunk értéke, közösségünk ereje” címmel tart előadást. A Bocskai korona rendszerének célja és szerepe, hogy a helyi fogyasztást összekösse a helyi termeléssel, szolgáltatással.

Kósa Lajos Rákóczifalva polgármestere a településen kialakult Helyi Termékek Köréről szól.  A Nap Mint Nap Egyesületről hallhatnak, mely segíti a rákóczifalvai helyi termelők és kézművesek támogatását és a termékeik piacra juttatását.

Miként éri meg egyedi értéket teremteni, s mi a technikája a megtermelt értékek piacra juttatásának? A példák különböző utak, de az önrendelkezés irányába mutatnak.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt.