TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Csatlakozzanak a Föld órája programhoz

2015-03-24 15:48

Csatlakozzanak a Föld órája programhoz

A Föld Órája logó az akció 60 percét szimbolizálja, amellyel a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmünket.

 

A globális villanyoltás szimbolikus cselekedet, ha úgy tetszik, ünnep. A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében.  

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsoljuk le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

 

A Törökszentmiklósi Önkormányzat úgy járul hozzá az akcióhoz, hogy 20,30 óra- 21,30 óráig szünetelteti a Városháza épületének homlokzati díszvilágítását.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak érte tenni.
Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztáscsökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. 

2014-ben világszerte 7000 település, és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában!

A Föld Órája alapítója, a WWF, arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást!

 

Magánszemélyek is csatlakozhatnak a Föld órájához, regisztrálhatják magukat a www.foldoraja.hu  web oldalon. Ha lekapcsoljuk március 28-án este 20.30 órakor a villanyt, máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válunk.