TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Adventi készülődés Törökszentmiklóson

2014-11-27 11:16

Adventi készülődés Törökszentmiklóson

„ Ne feledd, ha karácsony hiányzik a szívedből, akkor a fa alatt sem találsz rá! „

 

Az ünnepek annál bensőségesebben telnek, minél jobban készülünk rá.  Az adventi vasárnapok programjai a Kézműves Örökség Egyesület Kézműves Házában ( Almásy u. 19 ) valósulnak meg. Minden adventi vasárnap 14-17 óráig kézműves foglalkozás és vásár várja a gyerekeket és szüleiket egyaránt. A kézműves foglalkozások keretében készíthetnek koszorúkat, gyertyát, képeslapot, asztali és ablakdíszeket. Lesz mézeskalács készítés, Luca búzaültetés . Mindezek mellett szeretet vendégséggel teszik hangulatosság az ünnepvárást.

Idén a városi hatalmas adventi koszorú a Kossuth téren kerül elhelyezésre és minden adventi vasárnap 18 órakor közösen gyújtunk meg rajta egy szál gyertyát. Az első gyertyagyújtásnál november 30-án köszöntőt mond Markót Imre polgármester, műsort adnak a Bethlen G. Református Általános Iskola diákjai. A második gyertyát december 7-én 18 órakor gyújtjuk meg, melynek keretében a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Iskola valamint a  Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának növendékei emlékeznek az ünnepre. A harmadik gyertyagyújtásnál december 14-én 18 órakor a Hunyadi Mátyás NOK, és a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola diákjai adnak elő műsort. A negyedik gyertyagyújtásnál december 21-én 18 órakor a Törökszentmiklósi Népdalkör és a Fogyatékosok Nappali Intézménye mutatja be karácsonyi műsorát.

Mindegyik vasárnapon közös imádságra is sor kerül az egyházak képviselőivel.

November 29-én  16 órától az Ipolyi Kulturális Központban kerül megrendezésre a Miénk itt a … ház! Gálaműsor, melyben fellép a Miklós Néptáncegyüttes, a Júlia Balett csoport, a Vadrózsák Citerazenekar, az Almásy János Nyugdíjas Klub, a Törökszentmiklósi Népdalkör, a Zsigray Julianna Szinjátszókör. Az Aranyfonal kézimunkaszakkör és a modellezők Egyesülete kiállítással várja a házba térőket. Belépőjegyek: diák, nyugdíjas: 200 Ft, felnőtt: 500 Ft.

December 5-én 14.30 órától az Ipolyi Kulturális Központ Színháztermében kerül megrendezésre a Ne add fel… Add a szeretet hangjait! című műsor. Köszöntőt mond Markót Imre polgármester.