TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Kézműves Ház nyílt az Almásy úton

2014-11-18 11:19

Kézműves Ház nyílt az Almásy úton

November 14-én ünnepelte 9 éves fennállását a Kézműves Örökség Egyesület.  Az évfordulót az alkotóház átadása tette igazán ünnepivé. Nagyon szép kiállítással és nagy szeretettel fogadták a megnyitó résztvevőit. Molnár Jánosné az egyesület elnöke szólt arról a munkáról és közös összefogásról melynek eredményeként birtokba vehették a házat. Köszönet és hála mindazoknak, akik segítették, támogatták eszközzel, bútorral, anyaggal, munkával e nagy tervük megvalósulását.

A kiállítás megnyitása alakalmából Markót Imre polgármester hangsúlyozta mennyire fontos a hagyományok ápolása, továbbadása, a népi kultúra átörökítése. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium nyugalmazott köztisztviselője F. Tóth Mária évek óta figyelemmel kíséri, és ahol tudja segíti az egyesület munkáját. Nagyon örült a meghívásnak és gratulált a város vezetőjének, hogy egy ilyen aktív kézműves csapat,  akik a Mesterségek Ünnepének állandó résztvevői Bp-en, ezentúl   invitálhatják vendégeiket a saját kézműves házukba. Kevesen dicsekedhetnek ilyen alkotói térrel.

A 24 tagot számláló egyesületben többek között találhatók szövők, hímzők, kosárfonók, faműves, porcelánfestő, fegyverműves, bútorkészítő.  A gyermekeket játékos formában ismertetik meg a népi kézművesség mesterségeivel.

Az ünnepi kiállítás november 30-ig tekinthető meg. Az advent időszakában az ünnepi hagyományokhoz kapcsolódó programjaikra már ide az Almásy u. 19 szám alá várják az érdeklődőket és az alkotni vágyókat.