TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Alakuló ülését tartotta a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat

2014-10-28 15:33

Alakuló ülését tartotta a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat

 

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. § (1) bek.  szerint a képviselő-testület az alakuló ülését a választást követő tizenöt napon belül tartja meg.

Törökszentmiklós új polgármestere, Markót Imre  október 27. napjára hívta össze az október 12-én megválasztott új képviselő-testület alakuló ülését.

Megtelt a Városháza Díszterme erre az alkalomra, függetlenül attól, hogy 9 órakor került sor az alakuló ülésre.

Miután a megválasztott önkormányzati képviselők korábban már átvették a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízólevelüket , így az eskütétellel kezdődött az alakuló ülés.

Markót Imre polgármestertől a képviselő-testület korelnökeként Kovács László vette ki az esküt. Az önkormányzati képviselők pedig a polgármester előtt tettek esküt.  

Becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom;  tisztségemből eredő feladataimat Törökszentmiklós fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.     Isten engem úgy segéljen!”

 

Megválasztott önkormányzati képviselők: 1. választókerület: Fejes Tibor (Jobbik) 2.választókerület: Révi Attila ( Jobbik) 3.választókerület:Fejér Ilona (Jobbik) 4.választókerület: Markót Imre (Jobbik) 5. választókerület: Kányáné Buzás Mónika ( Jobbik) 6.választókerület: Kovács László ( Fidesz-KDNP) 7.választókerület Mészáros Zoltán ( Jobbik) 8. választókerület: Korpásné Antalicz Ildikó ( Jobbik)

Kompenzációs listáról került a képviselő-testületbe: Fejes Ferenc ( Fidesz-KDNP) Serfőző István (Wapke-MSZP-Szolidaritás-Érdekvédők) Szabó Péter ( Fidesz-KDNP)

A képviselő-testület tagjai közül Fejes Tibort választotta főállású alpolgármesterré. Az alakuló ülésen döntöttek a polgármester és az alpolgármester illetményéről és költségátalányáról. Megalakították a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságot melynek elnöke : Révi Attila  tagjai: Fejér Ilona, Kovács László, Mészáros Zoltán, Szabó Péter

Az alakuló ülés hivatalos része ezzel véget ért.