TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Megújult a Törökszentmiklósi Autóbusz – állomás

2014-09-15 07:40

Megújult a Törökszentmiklósi Autóbusz – állomás

 

A jelenleg is működő autóbusz pályaudvar épületét 1989. szeptember 30-án  adták át az utazó közönségnek. Jelentősebb felújítására itt Törökszentmiklóson ez idáig nem került sor.

A Jászkun Volán Zrt. kiemelkedő fejlesztést valósított meg 2014-ben a  „ Jász-Nagykun-Szolnok megye városaiban az autóbuszos közösségi közlekedés hálózati elemeinek komplex fejlesztésével. „

Az Új Széchenyi Terv keretében 95 %-os európai uniós támogatással  és 5 %-os önerővel mintegy 402 millió Ft értékű beruházást hajtottak végre 11 településen.

A pályázat olyan komplex elektronikus jegyértékesítési, pályaudvari épületrekonstrukciós, utas-tájékoztatási és térfigyelő rendszer fejlesztés megvalósítására irányult, amelynek eredményeként utas barát, magas színvonalú és akadálymentesített szolgáltatások nyújthatók a Jászkun Volán Zrt. teljes szolgáltatási területén.

A megvalósítás két ütemben zajlik, melynek első része az építkezésekre vonatkozott. Ennek keretében történt meg Tiszafüred, Karcag, Kunszentmárton és a Törökszentmiklósi állomások épületrekonstrukciója. A beruházás kiemelt elemei az épület valamint a közlekedő utak burkolatának felújítása, továbbá az info-kommunikációs és fizikai akadálymentesítés teljes körű megvalósítása.  A törökszentmiklósi pályaudvar felújítási munkái során megújult az utas váró, komplex akadálymentesítés történt, és a külső járdaburkolatot is felújították. Ugyancsak felújították a vizes blokkokat, a mosdókat. Új kerti hulladékgyűjtő edények, padok és virágládák kerültek kihelyezésre.  A Törökszentmiklósi fejlesztésre 35 millió FT állt rendelkezésre.

A felújításnál szem előtt tartották, hogy az iskolakezdésre elkészüljenek az építési munkák. Ezt a célt sikerült megvalósítani, az utasok teljes egészében birtokba vehették az autóbusz állomást.

A fejlesztés második ütemében az állomás az utas-tájékoztatási rendszer kerül kiépítésre. Ennek eredményeként a pályaudvari utas –tájékoztatás során biztosított lesz az érkező és induló járatinformációk elektronikus kijelzőn történő követése. Várhatóan november végére elkészül a fejlesztés ezen üteme is.

Törökszentmiklós Város Önkormányzata térfigyelő kamera kiépítésével járult hozzá a fejlesztéshez.

A további tervek között szerepel a kerékpártároló fedetté tétele is.