TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Díjazták a „legszebb konyhakerteket"

2018-09-10 10:00

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat másodszor csatlakozott a Magyarország " Legszebb konyhakertjei" programhoz. A verseny célja, feléleszteni azt a szép hagyományt, amelyet szüleink, nagyszüleink természetes módon folytattak a ház körüli telken. Azaz minél többen műveljenek konyhakertet és ez által az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között. A díjátadóra szeptember 8-án a XIV. Óballai Falunapokon került sor, ahol a pályázók átvehették Markót Imre polgármestertől az Oázis kertészetben beváltható vásárlási utalványokat.

Különböző kategóriák kerültek meghirdetésre, melyre Törökszentmiklós város lakosai, intézményei, civil szervezetei pályázhattak.

Zöldséges kert kategóriában két I. helyezett címet adtak át, hiszen maximálisan teljesítették azokat a kritériumokat, melyek előírásra kerültek.  Mindketten 30.000 Ft-os vásárlási utalványban részesültek.

  • Annus Istvánné, aki a nagy területen fekvő hagyományos veteményes kertjére lehet igazán büszke
  • Vass Eszter, aki a virágokkal teli botanikus kertjében jeleníti meg a zöldséges kertet is.

 

Közösségi csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek kategóriában különdíjasok: Roma Közösségi Ház, Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kollégium. A jól megérdemelt 20.000 Ft-os vásárlási utalványból tovább szépíthetik majd a környezetüket.

 

Gratulálunk a résztvevőknek és köszönjük, hogy bátran megmutatták a két kezük munkáját. Legyen a példamutatásuk követendő minta a szűkebb és tágabb lakókörnyezetükben.