TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Önkéntes tartalékos toborzás

2018-02-05 08:02

„A honvédelem nemzeti ügy”

2018. február 13-án 17.30 órakor a Városháza Dísztermében tájékoztatóra várják azon érdeklődőket, akik szívesen belépnének az ÖTT századba.

 

A magyar honvédség tartalékos katonai szolgálatának megújításaként jött létre az elmúlt esztendőben az önkéntes területvédelmi tartalékos, rövidített nevén az ÖTT. Január 26-án a Városházán tartott sajtótájékoztatón Peszeki Tamás alezredes a 3. régió területvédelmi parancsnoka  valamint Molnár Sándor őrnagy mutatta be  az új  szolgálati formát, amely a helyi közösségekre épít.

Magyarországon mind a 197 járásban - beleértve Budapestet is - tervezik az önkéntes területvédelmi tartalékos kötelék rendbeállítását az un. járási század megalakítását. A cél az, hogy minden térségben szükség esetén rendelkezésre álljon egy kiképzett, felkészült és alkalmazható katonai erő. A tartalékosok a kiképzés során olyan tudást szereznek, amely a helyi közösség védelmét növeli honvédelmi vagy katasztrófahelyzetben.

Az önkéntesekkel szemben támasztott követelmény: nagykorú magyar állampolgárság, egészségügyi megfelelés, katonai szolgálat vállalása, büntetlen előélet, évente 20 nap kiképzési célú szolgálatteljesítés.  E tevékenység a főállás vagy felsőfokú iskolai tanulmányok mellett is folytatható.

Díjazásuk: 2018-ban 32.333 Ft. A tartalékos katona egy évi szolgálatteljesítés esetén a minimálbér 100 %-át, azaz 138 ezer Ft-ot kap. A katona tényleges szolgálatteljesítés mellett jogosult illetményre, egyenruhára és egészségügyi ellátásra. 

2018. február 13-án 17.30 órakor a Városháza Dísztermében tájékoztatóra várják azon érdeklődőket, akik szívesen belépnének az ÖTT századba. A tájékoztatót Kovács Imre alezredes a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Kiképző alegységek előkészítő részlegvezetője fogja tartani.

Információhoz juthatnak személyesen a Toborzási Irodában Szolnok, Táncsics u. 5-7. vagy a kormányablakokban illetve a www.iranyasereg.hu weboldalon.

Jöjjenek el, tájékozódjanak arról, hogy mit tudnak tenni, hogyan tudnak segíteni nehéz helyzetben a haza, a település, embertársaik vagy éppen a családjuk megmentése érdekében.