TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Adventi készülődés Törökszentmiklóson

2017-11-30 07:58

Advent időszaka várakozással telik. Az önkormányzat és a város civil szervezetei igyekeznek mindenki számára meghitté tenni ezt a szép időszakot.

 

Városunkban az önkormányzat 1990 óta karácsonyi csomaggal kedveskedik a 80 éven felüli lakosainak. Az adventi vasárnapokon hagyományosan gyertyát gyújtunk a Kossuth téren, ahová szeretettel várunk mindenkit.

 

December 3-án 18 órakor az első gyertyagyújtásnál a Bethlen Gábor Református Ált. Iskola valamint a Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának növendékei adnak műsort. December 10-én 15 órától Adventi zenés áhítatra várják az érdeklődőket a Református Templomba. 18 órakor a Kossuth téren Az adventi Csendház bemutatására kerül sor. Műsorral a Hunyadi Mátyás Magyar –Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai készülnek. December 17-én 18 órától a harmadik gyertyagyújtásnál közreműködik a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola. December 23-án 16.30 órától az Ipolyi Kulturális Központ Csoportjai (Törökszentmiklósi Népdalkör, Miklós Néptáncegyüttes, Sanctonicolaum Kórus) adnak műsort. 18 órától a Salve Regina kórus adventi hangversenyére kerül sor a Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban.

 

Karácsonyi csomaggal kedveskedik idén is az önkormányzat

 

Szép hagyománya városunknak a 80. életévüket betöltött lakosok karácsony előtti ajándékozása. Idén 840 fő részesül majd az önkormányzat által nyújtott alapvető élelmiszereket, fűszereket és édességet tartalmazó csomagban. A csomagokat december második hetétől folyamatosan szállítják majd ki gépkocsival. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismerős arcok kopogtatnak, illetve csengetnek az otthonukba. Az átadásnál nincs szükség semmilyen igazolásra, nyugdíjszelvény felmutatására, csupán egy aláírásra, amellyel igazolják az átvételt. Kérjük, hogy aki nem tartózkodik az állandó lakcímén, telefonon vagy levélben értesítse a Polgármesteri Hivatal Hatósági osztályát arról, hogy számára vagy hozzátartozója számára mi a legalkalmasabb időpont, amikor a csomagot át tudja venni a Polgármesteri Hivatalnál.

Amennyiben semmilyen módon nem sikerül megtalálni a címzettet, úgy 2018. január 4-én a városban működő egyházi karitatív szervezetek részére kerül majd a csomag átadásra.

 

Szent Miklós Nap

 a Város Napja

 

A Város Napját idén december 2-án tartjuk bízva abban, hogy meghitt hangulatban tudjuk együtt tölteni a városlakókkal és a hozzánk látogatókkal. A civil szervezeteink már nagyon készülnek, Karácsonyi Faluhoz illő hangulattal, Mikulással, Wolf Katival és nagy- nagy szeretettel várunk mindenkit a Kossuth térre.  

  

Karácsonyi koncert

 

December 22-én 18 órakor az Ipolyi Kulturális Központ Színháztermében a Kodály Zoltán AMI növendékei és tanárai vonós zenekara és fúvós együttese ad koncertet a Sanctonicolaum Városi Kórus közreműködésével. Ezzel a Karácsonyi Koncerttel zárul az adventi program.