TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Emlékezzünk közösen államalapító Szent István királyunkra

2017-08-16 12:17

 1001-ben a korona az állam megszemélyesítője volt. „ Az igaz királyt erénye teszi királlyá, mert ha istentelen és kegyetlen, akkor csupán zsarnok lehet, nem uralkodó” – így szólt  István király fiához, Imre herceghez írt egyik intelme.  Idézzük fel Szent István alakját a városi ünnepségen.

Augusztus 19-én az Ipolyi Kulturális Központ parkolójában a törökszentmiklósi festő Hangodi Lajos János alkotásaiból készült szabadtéri kiállítással veszi kezdetét az ünneplés. 20 órától pedig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjére kerül sor. Tavaly nagy sikert arattak a filmzenékkel, most ismét dallamos muzsikát hoznak a Táncestre.

Augusztus 20-án a Kossuth téren 14.30 órától a Kodály AMI Fúvószenekara várja a közönséget, majd 15 órától Takács Nikolas lép fel. 15.35 órától ’” Magyarnak lenni…” című zenés irodalmi összeállítással jelentkezik a Pesti Zenés Színpad. 16.10 órától Ünnepi műsor, ökomenikus kenyérszentelés és kóstolás veszi kezdetét. Az esti szórakozást a Beatrice, Roy és Ádám a tűzijáték után pedig az Origó Együttes biztosítja.

Szeretettel hív és vár mindenkit a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat.


Kapcsolódó dokumentumok: