TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Várják a jelentkezéseket az arató illetve a főzőversenyekre

2017-06-14 08:37

A Szentmiklósi Napok rendezvénysorozaton belül július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal veszi kezdetét az Aratónap.  A kézi kaszás arató versenyre bárki nevezhet, mindenki kipróbálhatja, hogyan értékeli a szakmai zsűri a kétkezi munkájukat. A főzőverseny keretében pedig a pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek illata lengi majd be a szántóföldet. A főzőcsapat megjelenését is díjazza majd a zsűri, ügyeljenek tehát a hagyományőrző egységes megjelenésre is. A mellékelt jelentkezési lapon juttathatják el részvételüket ezen versenyekre.

Idén itt a Taurinával szembeni búzatábla szélén felállított színpadon népi játékokkal, népdalokkal és nótákkal, néptánccal gondoskodnak az aratók és a nézőközönség jó hangulatáról.  Vendégünk lesz Madarász Katalin nótaénekes. A baráti beszélgetések közepette, megismerkedhetnek, testvértelepüléseinkkel: Zenta, Nevetlenfalu, Lendva, Szék, Ryglice küldöttségével. Délután kezdetét veszi az Aratóbál az aratók és a vendégek részvételével.

Megtekinthetik, hogyan történt régen a gabona őrlése a hagyományos cséplés bemutatón, melyet felajánlunk a magyarok kenyere készítéséhez. A mezőgazdasági gépekből, fotókból Lábassy János emlékkiállítást rögtönzünk ott az arató helyszínen. Egy konferencia sátorban pedig a mezőgazdasági szakemberek, gazdakörök találkozójára kerül sor.

A szántóföldi jó hangulathoz a gyerekeknek kialakított állatsimogató, lovas kocsikázás és az árusok népi kézműves portékái járulnak hozzá.

Július 8-án délután a Galambos Park színpadán könnyűzenei koncertek biztosítják a szórakozást. A fellépők között találkozhatnak az Animal Cannibals, Kerekes Band, Zaporozsec, Ocho Macho zenekarokkal. Emellett számtalan kísérő program várja a családokat: lézerharc, Archery tag (íjász csata), trükkös szemüvegpálya, kézműves foglalkozások.
Kapcsolódó dokumentumok: