TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

„Tiszta udvar, rendes ház 2017. év” elismerő cím

2017-05-24 12:11

Tájékoztatás

 

a „Tiszta udvar, rendes ház 2017. év” elismerő cím adományozásáról


Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 37/2015. (XII.18.) számú rendeletével a helyi környezet szépítésének terén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére „Tiszta udvar rendes ház” elismerést alapított természetes személyek, lakásszövetkezetek vagy társasházak lakóközösségei, valamint a nem önkormányzati fenntartású intézmények, Törökszentmiklós közigazgatási területén székhellyel rendelkező gazdasági társaságok részére. A pályázat benyújtásának határideje 2017. május 10-én lejárt.

 

A határidőre beérkezett pályázatok döntésre történő előkészítését a Polgármesteri Hivatal szakmai apparátusa, valamint a Tiszta Udvar, Rendes Ház Bizottsága végzi. Az elismerő cím adományozásáról a Képviselő-testület dönt minden év június hónapban esedékes rendes, munkaterv szerinti ülésén.

 

Az elismerő cím adományozható annak a helyi adó tartozásmentes nem önkormányzati fenntartású intézménynek, Törökszentmiklós belterületi székhelyű gazdasági társaságnak, valamint Törökszentmiklós teljes közigazgatási területén található lépcsőházaknak, ingatlan tulajdonosnak, bérlőnek vagy használónak:

a) akinek ingatlana, családi háza, társasháza, lépcsőháza, az ingatlan előtti járdaszakasz, az ott lévő növényzet, továbbá az ingatlanon található épület, kert, udvar megjelenésében harmonikusan, esztétikusan illeszkedik a környezetéhez;

b) amely gazdasági társaságnak a székhelye Törökszentmiklós belterületén található; és

c) az érintett ingatlanon folyékony és szilárd hulladékszállítási közszolgáltatást igénybe vesznek, vagy jogszabály alapján igénybevételi mentesség biztosított; valamint

d) az ingatlan jogerős építési engedély alapján épült, és jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezik.

 

A pályázók által megjelölt ingatlanokon előre egyezetett időpontban helyszíni szemle megtartására kerül sor, 2017. május 29 -június 9. közötti időszakban. A bírálat un. pontozásos rendszer szerint történik, melynek során többek között vizsgálják és ellenőrzik az ingatlanon található építmények állapotát, az ingatlan előtti közterület rendezettségét, kertek állapotát, a hulladékgyűjtés és tárolás körülményeit, a kerítések-kapuk állapotát, az egyediséget és ötletességet, valamint az összképet.  

 

Az elismerő címet elnyert intézmény, gazdasági társaság, lépcsőház, lakóingatlan tulajdonosa, bérlője, használója az elismerés formájaként a „Tiszta udvar, rendes ház” feliratú, 20 cm x 30 cm nagyságú, a település címerét ábrázoló, falra szerelhető táblát kapja, valamint pénzjutalomban részesül.

 

A díjat a polgármester ünnepélyes keretek között adja át a Szent Miklósi Napok keretein belül.