TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Városunk is csatlakozott a legszebb konyhakert programhoz

2017-03-29 08:00

Ma már országos programmá nőtte ki magát a Karcag város alpolgármestere  által  2012-ben indított,  „A legszebb konyhakertek” verseny , melyhez 2016-ban 318 település közel 15.000 kertművelője csatlakozott.  Idén Törökszentmiklós Város Önkormányzat is meghirdeti a népszerű programot, melynek célja hogy minél többen műveljenek konyhakertet és ez által az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között.

 

Városunkban is sokan őrzik a szülőktől, nagyszülőktől tanultakat, ismernek és alkalmaznak olyan technikákat, amellyel egészséges, szép zöldség-gyümölcs termesztésére képesek az otthoni kertekben.

Mutassák meg bátran másoknak is, legyenek büszkék a két kezük munkájára és a szép környezetükre, legyen ez követendő minta a szűkebb és tágabb lakókörnyezetükben. Példamutatásokkal segítsék elő, hogy a gyermekek megismerjék milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

 

Balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosok illetve művelőik jelentkezését várják. A közösen kertet művelő csoportok, szervezetek is jelentkezhetnek a programra.

 

Jelentkezési határidő: 2017. május 20.

Jelentkezési lap igényelhető és leadható a Városháza 216. számú irodájában.

 

Részletes pályázati feltételek valamint a Jelentkezési lap a mellékletekben találhatók.

 




Kapcsolódó dokumentumok: