TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Toborzó rendezvényt tartottak álláskeresőknek

2016-06-10 08:20

A TISZA-TK Projekt Kft és a Foglalkoztatási Főosztály/Foglalkoztatási osztály

 közös toborzó rendezvénye álláskeresőknek Törökszentmiklóson

 

A TISZA-TK Projekt Kft a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával és a Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával közösen nagy sikerű állás toborzó rendezvényt szervezett 2016. június 7-én 10 órakor a Lábassy János Szakközépiskola torna csarnokában Törökszentmiklóson.

Az álláskeresőknek szervezett rendezvényre 1000 fő részére került meghívó kiküldésre, amelyből közel 600 fő megjelent. Az Észak-Alföldi Régió legjelentősebb élelmiszeripari beruházásának képviselői tájékoztatást nyújtottak a Tiszapüspöki külterületén megvalósuló beruházás időbeli ütemezéséről az új gyárban létesülő munkahelyekről, a munkaerő felvétel és jelentkezés módjáról.

A Foglalkoztatási Osztály külön meghívóban szólította meg a Járás közfoglalkoztatottjait, akik nagy számban jelentek meg, hiszen a projekt az álláskeresők ezen csoportjának is kilépési lehetőséget jelenthet az elsődleges munkaerő-piacra. A TISZA-TK Projekt Kft képviselői részéről ismertetésre kerültek azok a szakterületek ahova várják az elsődlegesen műszaki szakképzettséggel rendelkező álláskeresők jelentkezését. A tervek szerint 550 fő foglalkoztatását tervezik közvetlenül. A munkáltató keres villanyszerelő, lakatos, hegesztő, forgácsoló, targonca és emelőgép kezelő szakmunkásokat és minden olyan szakembert, akinek valamilyen műszaki alap végzettsége van. Továbbra is keresnek közép és felsőfokú műszaki vagy élelmiszeripari végzettségű technikusokat, mérnököket, logisztikai szakembereket.

A rendezvény keretében tájékoztatót tartott a SZOLMUSZ és a Foglalkoztatási Főosztály képviselője az induló képzésekről, tanfolyamokról, amelyek egy része a TISZA-TK Projekt Kft–vel együttműködésben került meghirdetésre.

A rendezvény végén az álláskeresők személyes beszélgetések keretében tettek fel kérdéseket a szervezőknek, valamint lehetőség adódott a jelentkezési lapok helyszíni kitöltésére és leadására.

 

Törökszentmiklós, 2016. június 7.                                                       Szőke Józsefné